Spread the love

Σήμερα σε αυτό το άρθρο συζητάμε τους  πιο γρήγορους μπόουλερ στην ιστορία του κρίκετ . Το κρίκετ είναι ένα παιχνίδι που ανθίζει με την ποικιλία των ικανοτήτων του και ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του παιχνιδιού είναι το γρήγορο μπόουλινγκ. Το να βλέπεις έναν σφαιριστή να ρίχνει την μπάλα επικίνδυνα γρήγορα, προκαλώντας τους ροπαλοφόρους να απαντήσουν σε ένα μικρό μέρος του δευτερολέπτου, είναι ίσως η πιο συναρπαστική εμπειρία του κρίκετ.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, πολλοί σφαιριστές έχουν γρατσουνίσει τα ονόματά τους στα χρονικά της ιστορίας του κρίκετ με την απόλυτη ταχύτητά τους. Σε αυτό το άρθρο, ερευνούμε τους 10 πιο γρήγορους μπόουλερ στην ιστορία του κρίκετ, επαινώντας τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα και τις δεσμεύσεις τους στο παιχνίδι.

Οι 10 πιο γρήγοροι μπόουλερ στην ιστορία του κρίκετ

1. Shoaib Akhtar – The Rawalpindi Express

Οι πιο γρήγοροι μπόουλερ στην ιστορία του κρίκετ

Ο Shoaib Akhtar, που συχνά αναφέρεται ως “Rawalpindi Express”, θεωρείται γενικά ως ο πιο γρήγορος σφαιριστής στην ιστορία του κρίκετ. Ο ρυθμός κατάταξης του Πακιστανού ταχυδακτυλουργού άφησε τους ροπαλοφόρους σε όλο τον πλανήτη να ανατριχιάσουν.

Η ταχύτερη καταγεγραμμένη μεταφορά του Αχτάρ, με χρονομέτρηση 161,3 km/h (100,23 mph), ήρθε εναντίον της Βρετανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ του 2003. Η ακατέργαστη ταχύτητά του σε συνδυασμό με την εξαιρετική σιδηροδρομική δραστηριότητα, τον έκανε τρομερό αντίπαλο. Το επάγγελμα του Akhtar βασανιζόταν από πληγές, ωστόσο, η ικανότητά του να παράγει τρομερή ταχύτητα του προσέφερε αξιόπιστα μια απίστευτη θέση στη σκηνή του κρίκετ.

2. Brett Lee – Ο Αυστραλός Speedster

Ο Αυστραλός γρήγορος μπόουλινγκ Μπρετ Λι ήταν γνωστός για τη γρήγορη ταχύτητα και το δυναμικό του στυλ μπόουλινγκ. Η ταχύτερη μεταφορά του Lee καταγράφηκε στα 161,1 km/h (100,1 mph) ενάντια στη Νέα Ζηλανδία το 2005. Με μια ομαλή, ρυθμική πορεία και μια αστραπιαία κίνηση βραχίονα, ο Lee απείλησε τους ροπαλοφόρους με την ταχύτητα και την ακρίβειά του.

Σε όλη τη διάρκεια του επαγγέλματός του, ο Λι ήταν ένα ουσιαστικό κομμάτι της επίθεσης του μπόουλινγκ της Αυστραλίας, αναλαμβάνοντας κρίσιμα μέρη σε διάφορους θριάμβους. Η σωματική του ικανότητα και η δέσμευσή του να συμβαδίζει με την ταχύτητά του σε μεγάλα χρονικά διαστήματα τον έκαναν έναν από τους πιο αναγνωρισμένους γρήγορους μπόουλερ της ηλικίας του.

3. Shaun Tait – The Wild Thing

Ο Shaun Tait, ένας άλλος Αυστραλός speedster, ήταν διάσημος για την απόλυτη ταχύτητα και την ασυνήθιστη δραστηριότητα του μπόουλινγκ. Η ταχύτερη μεταφορά του Tait καταγράφηκε στα 161,1 km/h (100,1 mph) ενάντια στη Βρετανία το 2010. Με το παρατσούκλι “The Wild Thing”, το ασυνεπές αλλά επικίνδυνο μπόουλινγκ του Tait τον έκανε έναν ενοχλητικό σφαιριστή για να αντιμετωπίσει.

Το επάγγελμά του ξεχώριζε από πληγές και ανωμαλίες, ωστόσο όταν ήταν στα καλύτερά του, ο Tait ήταν κατάλληλος για να μεταφέρει τις πιο γρήγορες μπάλες στην ιστορία του κρίκετ. Η σύντομη αλλά σημαντική δουλειά του είχε μια διαρκή επίδραση στη σκηνή του κρίκετ.

4. Jeff Thomson – Ο φοβερός Αυστραλός

Ο Τζεφ Τόμσον, ένας απίστευτος Αυστραλός γρήγορος μπόουλερ από τη δεκαετία του 1970, αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις ως ένας από τους πιο γρήγορους μπόουλερ όλων των εποχών. Γνωστός για τη βάναυση ταχύτητά του και την παράξενη κολλητική δραστηριότητά του, η ταχύτερη μεταφορά του Thomson εκτιμήθηκε ότι ήταν περίπου 160,6 km/h (99,8 mph).

Κοντά στον Dennis Lillee, ο Thomson πλαισίωσε ένα από τα πιο σημαντικά ζευγάρια γρήγορου μπόουλινγκ στην ιστορία του κρίκετ. Η τρομακτική παρουσία του και η ικανότητά του να δημιουργεί εξωφρενική ταχύτητα με ασήμαντη προσπάθεια τον έκανε ένα κακό όνειρο για τους ροπαλοφόρους της περιόδου του. Οι δεσμεύσεις της Thomson στο γρήγορο μπόουλινγκ συνεχίζουν να επαινούνται από τους θιασώτες του κρίκετ σε όλο τον κόσμο.

5. Mitchell Starc – The Current Express

Ο Mitchell Starc, ένας σύγχρονος Αυστραλός γρήγορος μπόουλερ, έχει κάνει αξιόπιστα μπόουλινγκ σε υψηλούς ρυθμούς σε όλη τη διάρκεια του επαγγέλματός του. Η ταχύτερη μεταφορά του Starc καταγράφηκε στα 160,4 km/h (99,7 mph) ενάντια στη Νέα Ζηλανδία το 2015.

Γνωστός για την ικανότητά του να κουνάει την μπάλα με μεγάλη ταχύτητα, ο Starc ήταν ένας κρίσιμος πόρος για την Αυστραλία σε όλους τους οργανισμούς του παιχνιδιού. Οι θανατηφόροι γιορκέζοι και οι λάτρεις του, σε συνδυασμό με το αριστερό του χέρι, τον καθιστούν σημαντικό αντίπαλο. Η αφοσίωση του Starc στη φυσική κατάσταση και η αδιάκοπη επιδίωξη της ταχύτητας τον έχουν καθιερώσει ως έναν από τους ταχύτερους σφαιριστές του κρίκετ.

6. Andy Roberts: Andy Roberts: Ο σιωπηλός δολοφόνος Andy

Ο Ρόμπερτς ήταν ένας θρυλικός γρήγορος σφαιριστής από τις Δυτικές Ινδίες που ήταν διάσημος τόσο για την ταχύτητά του όσο και για την εξαπάτησή του. Η ταχύτερη μεταφορά του Roberts καταγράφηκε περίπου στα 159,5 km/h (99,1 mph) κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1975. Ήταν ένα ζωτικό άτομο από την επιβλητική επίθεση του μπόουλινγκ στη Δυτική Ινδία που κατέκλυσε το παγκόσμιο κρίκετ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980.

Η ικανότητα του Ρόμπερτς να εδραιώνει την ακατέργαστη ταχύτητα με βασικές ποικιλίες τον έκανε επικίνδυνο σφαιριστή. Η αθόρυβη στάση του και η αθόρυβη μεθοδολογία του στο γήπεδο του απέκτησαν το επίθετο «Ο ήσυχος επαγγελματίας δολοφόνος». Οι δεσμεύσεις του Roberts στο κρίκετ των Δυτικών Ινδιών παραμένουν απίστευτες.

7. Φιντέλ Έντουαρντς – Το εξπρές από τα Μπαρμπάντος

Ο Φιντέλ Έντουαρντς, ένας γρήγορος σφαιριστής της Δυτικής Ινδίας, ήταν γνωστός για τη γρήγορη ταχύτητα και τα απίστευτα ξόρκια του. Η ταχύτερη μεταφορά του Έντουαρντς καταγράφηκε στα 157,7 χλμ./ώρα (98,0 μίλια/ώρα) εναντίον της Νότιας Αφρικής το 2003. Η κολλώδης δραστηριότητά του και η ικανότητά του να παράγει εξωφρενική ταχύτητα τον έκανε έναν προκλητικό σφαιριστή για να αντιμετωπίσει.

Παρά το επάγγελμα που παραβιάστηκε από πληγές, οι εκρήξεις ταχύτητας και δυνατού μπόουλινγκ του Έντουαρντς έκαναν μόνιμο αποτύπωμα στη σκηνή του κρίκετ. Ήταν ένας από τους ταχύτερους σφαιριστές της εποχής του λόγω της σταθερής ικανότητάς του να κάνει μπολ σε υψηλές ταχύτητες.

8. Dale Steyn – The Phalaborwa Express

Ο Dale Steyn, ένας Νοτιοαφρικανός γρήγορος σφαιριστής, διακρίνεται για την ταχύτητα, την ακρίβεια και την αιώρησή του. Εναντίον της Νέας Ζηλανδίας το 2008, η ταχύτερη παράδοση του Steyn μετρήθηκε στα 156,2 χιλιόμετρα την ώρα (97,0 mph). Γνωστός ως “The Phalaborwa Express”, η ικανότητα του Steyn να μπολ γρήγορα και να κουνάει την μπάλα με δύο διαφορετικούς τρόπους, τον έκανε πιθανότατα έναν από τους πιο επίφοβους μπόουλερ στο σημερινό κρίκετ.

Η διάρκεια της ζωής του και τα επιτεύγματά του σε όλους τους οργανισμούς του παιχνιδιού αποτελούν επιδείξεις της εξαιρετικής τεχνογνωσίας και ευεξίας του. Το επάγγελμα του Steyn έχει ξεχωρίσει από διάφορες εκθέσεις που κυριαρχούν στο παιχνίδι, καθιερώνοντας την κληρονομιά του ως έναν από τους καλύτερους γρήγορους μπόουλερ όλων των εποχών.

9. Allan Donald – The White Lightning Allan

Ο Ντόναλντ ήταν ένας θρυλικός γρήγορος μπόουλερ από τη Νότια Αφρική που ήταν γνωστός για το γρήγορο μπόουλινγκ και το επιθετικό του στυλ. Η ταχύτερη μεταφορά του Ντόναλντ καταγράφηκε στα 156,0 km/h (96,9 mph) ενάντια στην Ινδία το 1996. Με το παρατσούκλι “White Lightning”, η ομαλή πορεία και η επικίνδυνη μεταφορά του Donald τον έκαναν συντριπτικό αντίπαλο για κάθε batsman.

Ανέλαβε ζωτικό ρόλο στην αναζωπύρωση της Νότιας Αφρικής στο παγκόσμιο κρίκετ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Ο Ντόναλντ ήταν σεβαστός και θαυμαζόμενος από τους θαυμαστές του κρίκετ σε όλο τον κόσμο για το σταθερό γρήγορο μπόουλινγκ και τη φλογερή του προσωπικότητα στο γήπεδο.

10. Waqar Younis – Ο κυβερνήτης της ταλάντευσης

Ο Waqar Younis, ένας απίστευτος Πακιστανός γρήγορος σφαιριστής, ήταν γνωστός για την εκπληκτική του ταχύτητα και την αιώρηση Converse. Η ταχύτερη μεταφορά του Waqar καταγράφηκε στα 154,5 km/h (96,0 mph) στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κοντά στον Wasim Akram, ο Waqar πλαισίωσε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες μπόουλινγκ στην ιστορία του κρίκετ.

Τα δάχτυλά του που τσακίζουν τα δάχτυλα και η ικανότητά του να δημιουργεί ρυθμό με ομαλή δραστηριότητα τον έκαναν θανατηφόρο σφαιριστή. Στον κόσμο του κρίκετ, οι συνεισφορές του Waqar στο γρήγορο μπόουλινγκ, ιδιαίτερα στην τέχνη της αντίστροφης αιώρησης, έχουν αφήσει μόνιμες εντυπώσεις.

συμπέρασμα

Η ειδικότητα του γρήγορου φυσήματος έχει προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια, με κάθε έναν από αυτούς τους σφαιριστές να αφήνει μια μόνιμη αποτύπωση στο παιχνίδι. Είναι θρύλοι από μόνοι τους λόγω των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων και της εξαιρετικής ταχύτητάς τους.

Από την ωμή, απεριόριστη ταχύτητα του Shoaib Akhtar μέχρι το βασικό μεγαλείο του Waqar Younis, αυτοί οι μπόουλερ έχουν ενθουσιάσει τους οπαδούς και απείλησαν τους ροπαλοφόρους με την απόλυτη ταχύτητα και την τεχνογνωσία τους. Καθώς το κρίκετ συνεχίζει να αναπτύσσεται, η παράδοση αυτών των πιο γρήγοροι σφαιριστές θα ξεσηκώσει χωρίς αμφιβολία τους ανθρώπους στο μέλλον να ωθήσουν τα όρια της ταχύτητας και της εξειδίκευσης στο πεδίο του κρίκετ.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *